Колаборант Едуард Репілевський допомагає російським окупантам грабувати аграріїв Херсонщини

28 Лютого 2023, 13:47

Колаборант Едуард Репілевський. Фото: відкрите джерело з Мережі.

Зрадник Едуард Репілевський активно співпрацює з російськими окупантами та допомагає їм грабувати аграрні підприємства окупованої частини Херсонської області.

Про це повідомляє “Центр журналістських розслідувань”.

Протягом лютого з різних куточків Каховського району, що на окупованій лівобережній частині Херсонщини, у бік Криму виїжджали каравани вантажівок, наповнених зерном і соняшником. Збіжжя вивозили зі складів захопленого росіянами державного підприємства «Дослідне господарство «Каховське» Інституту зрошуваного землеробства Національної академії аграрних наук України і приватних агрофірм.

Останніми російські окупанти розграбували склади з соняшником розташованої в Каховці філії великої американської компанії «Каргілл», яка займається торгівлею і переробкою зернових і олійних культур.

До цих злочинів причетний Едуард Репілевський – відомий на Херсонщині аграрний бізнесмен, колишній правоохоронець, ексдиректор ДП «ДГ «Каховське», генеральний директор розташованого в Мар’янівці Тавричанської громади Каховського району ТОВ «Агробізнес», депутат Херсонської облради від «ОПЗЖ», а нещодавно призначений окупантами «міністр сільського господарства Херсонської області».

Репілевського ж окупанти призначили головою «міжвідомчої комісії з регулювання перевезення сільгосппродукції», тож саме у нього аграрії віднині змушені питати «дозволу» на транспортування вирощеного зерна на продаж.

Як вже повідомлялось, російські окупанти також зробили Репілевського “міністром сільського господарства” Херсонщини.

З підконтрольного Репілевському та зареєстрованого в російському держреєстрі державного підприємства «Дослідне господарство «Асканійське» Національної академії аграрних наук України з Тавричанки влітку 2022 року повним ходом вивозили вирощене зерно до залізничної станції Партизани Генічеського району, звідки його далі відправляли до росії.

І це далеко не єдині випадки вивезення українського зерна. Так, за даними “Центру журналістських розслідувань”, Едуард Репілевський «посприяв» у вивезенні збіжжя і навіть сільгосптехніки до Криму зі складів Дмитрівки Зеленопідської громади і Каховки.

Також за його сприяння наприкінці лютого вивезли соняшник з каховської філії американської компанії «Каргілл».

Раніше повідомлялось, що президент Зеленський ввів санкції щодо посадових осіб рф, причетних до викрадення та вивезення українських дітей.