Росіяни призначили Едуарда Репілевського “міністром сільського господарства” Херсонщини

10 Лютого 2023, 10:18

Колаборант Едуард Репілевський став новим “міністром сільського господарства” окупованої частини Херсонщини. Про це стало відомо з документів, що опублікували росіяни у своїх ЗМІ. У них йдеться про створення “Міжвідомчої комісії з регулювання перевезення сільгосппродукції”, головою якої має стати саме Репілевський, якого росіяни називають “міністром”.

Сама ж новоутворена “комісія” має на меті контролювати обіг продукції сільського господарства на Херсонщині. Відтепер для її транспортування потрібно буде отримати дозволи у “голови”, тобто, Репілевського. Тож колаборант Едуард Репілевський фактично вирішуватиме, хто з фермерів продовжуватиме працювати у цій сфері. “Незаконну” ж продукцію вилучатимуть на користь російської держави.

Окрім Репілевського, до складу комісії включено кримського бізнесмена Бориса Файнгольда, що є засновником кількох підприємств у окупованому Сімферополі, не пов’язаних із сільським господарством.

Зазначимо, що раніше у публікаціях в проросійських ЗМІ ім’я нового “міністра” не називалось. Попереднім “офіційним міністром” перед Репілевським був покійний колишній нардеп від партії “Слуга народу” Олексій Ковальов, який загинув ще у серпні 2022 року.

Едуард Репілевський – колаборант, депутат Херсонської обласної ради від ОПЗЖ, колишній правоохоронець. Був директором державного підприємства “Дослідне господарство «Каховське»”. З 2014 року є генеральним директором ТОВ «Агробізнес», розташованого в селі Мар’янівка Каховського району.