Випускники херсонських шкіл зможуть скласти підсумкове тестування у Миколаївській області

23 Квітня 2023, 15:43

Школярі-випускники, що проживають на правобережжі Херсонщини і цього року мають скласти підсумкове мультипредметне тестування, зможуть це зробити у Миколаївській області. Таке рішення обумовлене питанням безпеки, адже практично всі звільнені населені пункти області постійно обстрілюються росіянами.

Про це під час інтерв’ю медіа-центру “IPC-Херсон” повідомив керівник Херсонського регіонального центру контролю якості освіти Максим Кирпенко.

“У цьому році, як і в минулому, в Україні буде організовано Національний мультипредметний тест. Це – альтернатива класичному ЗНО. Алгоритм проведення змінено з паперового варіанту на комп’ютерне тестування. Пункти тестування будуть створені на базах навчальних закладів.

Що стосується херсонців, то, на жаль, у плані безпеки ситуація наразі дуже складна і всі деокуповані території, де залишились діти-випускники, обстрілюються. Вони будуть перенаправленні до інших центрів тестування у Миколаївській області.”, – зазначив Кирпенко.

За його словами, зареєструватися на складання Національного мультипредметного тесту херсонські випускники можуть в електронному вигляді на сайті Херсонського регіонального центру контролю якості освіти, після чого їх буде розподіллено по навчальних закладах Миколаївської області. Спеціально для випускників з Херсонщини центри тестування в інших регіонах працюватимуть у дві зміни.

Раніше повідомлялось, що російські окупанти хочуть привласнити радянські монументи «Легендарна тачанка» і «Дівчина в шинелі» на окупованих територіях Херсонщини.