Херсонський мародер, який під час окупації шість разів грабував будинок свого родича, відбувся умовним терміном

24 Квітня 2023, 17:08

Житель міста Херсон під час російської окупації упродовж кількох місяців грабував  будинок свого родича, котрий виїхав. Награбоване майно чоловік продавав місцевим жителям. Постраждалий доводився зятем злочинцю і про крадіжки  дізнався вже після повернення до звільненого міста.

Про це йдеться у вироку Приморського суду міста Одеса.

Злочинець грабував родича шість разів протягом липня-вересня 2022 року, в той час, коли місто перебувало в окупації. Потерпілий заявив на суді, що через війну він був змушений виїхати за межі Херсонської області.

Після звільнення Херсона та області він повернувся додому та з`ясував, що з його будинку пропали речі. Серед них – телевізори, побутова техніка, автомобільне устаткування та дитячі речі.

Зважаючи, що злочинець компенсував родичу збитки і повністю визнав свою вину, суд вирішив замість 5 років обмеження волі встановити йому покарання у вигляді 2 років умовно. На думку суду, такий вирок буде достатнім для виправлення обвинуваченого та попередження вчинення ним нових кримінальних правопорушень.

Раніше повідомлялось, що, на думку експертів ISW, угруповання російських військ на Херсонщині найбільш неорганізоване та малоукомплектоване з-поміж усіх угруповань росіян.