Росіяни спромоглися відкрити на окупованій території Херсонщини одну державну аптеку

08 Грудня 2022, 11:45

Російські окупанти вихваляються “здобутками” своєї влади на підконтрольній їм території Херсонщини. Так, на тимчасово захопленій лівобережній частині області росіяни зуміли відкрити аж одну державну аптеку, чим, звичайно, почали одразу ж вихвалятися.

“Сьогодні МОЗ Херсонської області відкрило першу державну аптеку на лівому березі Дніпра: при Генічеській центральній районній лікарні”, – повідомляють місцеві проросійські ЗМІ. 

Призначений окупантами “міністр охорони здоров’я Херсонщини” Вадим Ільмієв зазначив, що “вартість лікарських препаратів у нашій аптеці на порядок нижча, ніж у комерційних: на життєво необхідні медикаменти накрутка не перевищує 3%. На здоров’ї людей заробляти не можна. Ліки мають бути доступні кожному».

Досить сумнівне твердження, адже, за словами самих росіян, окрім нововідкритої державної аптеки, на території окупованої Херсонщини наразі діє ще 7 приватних аптечних закладів, тобто, разом ми маємо 8 аптек на кілька сотень тисяч населення. Зазначимо, що станом на 23 лютого 2022 року на Херсонщині загалом нараховувалось 589 аптек.

Раніше повідомлялось, що до громад Херсонської області доставляють гуманітарну допомогу з Дніпропетровщини.