До лікарень у звільнених районах Херсонщини відправлено два мобільних рентген апарати – МОЗ

09 Листопада 2022, 12:55

Ілюстративне фото: відкрите джерело з Мережі.

Зважаючи на масштаби руйнувань та пошкоджень українських медичних закладів, Міністерство охорони здоров’я України щодня працює над забезпеченням належного доступу українців до необхідних медичних послуг, особливо — на деокупованих територіях, які значною мірою постраждали від дій російських окупантів. Так, днями до лікарень звільненої Нововоронцовки та Великої Олександрівки було відправлено два мобільних рентген апарати.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я України.

На звільнених територіях Міністерство охорони здоров’я спільно з урядом, органами місцевої влади та міжнародними партнерами працює над відновленням медичних закладів та забезпеченням їх необхідним обладнанням. 95 обʼєктів вже повністю відновлені, 204 обʼєкти — частково.

Чергові два мобільних рентгенівських діагностичних апарати на суму понад 7,37 млн. грн направлені до Нововоронцовської центральної лікарні та Великоолександрівської лікарні, що знаходяться у звільнених районах Херсонщини.

У Міністерстві зазначають, що апарати придбані за кошти спеціального фонду Державного бюджету України на 2022 рік за програмою «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей». Нове обладнання дасть можливість лікарям якісніше й оперативніше здійснювати обстеження пацієнтів, а значить — ефективніше надавати необхідну медичну допомогу.

Загалом з 8 місяців повномасштабної війни російська федерація пошкодила 1100 обʼєктів медичних закладів, на жаль, 144 з  них зруйновано вщент. Крім того, окупанти продовжують заподіювати значну шкоду медичній інфраструктурі, грабуючи лікарні та вивозячи з них дороговартісне обладнання, іноді просто знищують його.

Раніше повідомлялось, що росіяни вмовляють жителів Каховки “евакуюватися”, демонструючи їм фото котлет та борщу.