Росіяни вмовляють жителів Каховки “евакуюватися”, демонструючи їм фото котлет та борщу

09 Листопада 2022, 11:42

Росіяни продовжують так звану “евакуацію”, що оголошена на більшій частині окупованої Херсонщини, зокрема і в Каховці. Місцеве населення намагаються схилити до переселення обіцянками фінансової допомоги, безкоштовного житла та навіть зображеннями їжі, яку мають отримати ті, хто погодиться виїхати.

Матеріали відповідної тематики почали з’являтись на місцевих проросійських Telergam-каналах.

На початку публікації йдеться про щасливе життя каховчан, що нібито “евакуювались” до російського Туапсе. 

“Тут дуже тепло. Сонце ласкаве. Ходити так приємно. Сказали, що тут у лісах багато грибів. Але ми поки що туди не дійшли. Природа тут дуже гарна”, – зазначають переселенці.

Проте більша частина матеріалу присвячена переліку їжі, яку отримають каховчани, котрі погодяться на переселення:

Харчування для нас чудове: какао з молоком, молочні каші, котлетки, тефтельки, м’яка їжа. Тут дуже непоганий асортимент їжі. Є молоко, молочні каші, сирники, запіканка із сиру, пластівці кукурудзяні. Салатики зі свіжих овочів, дрібно нарізані, красиві, свіжі, смачні. Завжди є свіжа випічка. Посуд чистий і красивий. Таці чисті. Є серветки, сіль, перець на столах”, – йдеться в повідомленні. 

Для ілюстрації цього гастрономічного раю російські пропагандисти виклали в Мережу одразу 8 фото з різноманітними наїдками, що отримають переселенці.

Цікаво, що така “агітація” через їжу для Telegram-каналу “Каховської ВГА” є майже традиційною. Так, попередній пост з даної тематики було опубліковано 7 листопада. Тут також розповідають про принади Туапсе, ілюструючи їх тарілкою досить рідкого борщу.

Ймовірно, “евакуація” на Херсонщині йде не за графіком, тож росіяни використовують усі можливі засоби для її прискорення. Зокрема, обіцянки котлет та макаронів, на їх думку, мають прискорити цей процес та мотивувати каховчан до переселення.