За минулу добу поліція відкрила 31 кримінальне провадження за фактами воєнних злочинів російських окупантів на Херсонщині

15 Жовтня 2022, 12:29

Фото: Поліція Херсонської області, Facebook.

Окупаційні війська рф продовжують свою “звичну справу” на тимчасово захоплених територіях: мародерство, терор місцевого населення, викрадення та обстріли. Поліція документує факти нових воєнних злочинів, скоєних росіянами на Херсонщині.

Про це повідомляє Поліція Херсонської області на своїй сторінці в соцмережі.

Так, за минулу добу було відкрито 31 кримінальне провадження за фактами воєнних злочинів військових рф у Херсонської області.

Після деокупації смт. Архангельське поліція виявляє чергові воєнні злочини військових країни-агресора. Стало відомо, що біля цвинтаря в салоні власного автомобіля на ворожій міні підірвався та загинув місцевий житель. Військовослужбовці рф, які на той час знаходилися в окупованому селищі, не підпустили місцевих мешканців до підірваного автомобіля. Нині поліція встановлює всі обставини воєнного злочину.
У Херсоні ворожі війська пошкодили та зруйнували будівлю профілакторію та теплиці. У Скадовському районі, Чорнобаївці та Новій Каховці зафіксовані викрадення людей представниками силових структур рф.
З тимчасово окупованих територій до поліції продовжують надходити повідомлення про факти мародерства російськими військовими, які викрадають автомобілі та вантажівками вивозять майно з будинків та квартир.
За фактами воєнних злочинів слідчі поліції Херсонщини відкрили кримінальні провадження за статтею 438 Кримінального кодексу України “Порушення законів та звичаїв війни”.