В деокупованих Високопіллі та Нововоронцовці невдовзі відновиться електропостачання – голова Херсонської ОВА

15 Жовтня 2022, 11:57

Пошкоджені лінії електропередач у Бериславському районі. Фото: "IPC-Херсон".

На деокупованих територіях Херсонської області триває відновлення електропостачання. Невдовзі живлення з’явиться в населених пунктах Високопільської та Нововоронцовської громад. Над цим наразі активно працюють енергетики.

Про це кореспондентам “IPC-Херсон” розповів голова Херсонської обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич.

“По відновленню електроживлення ситуація зараз є реально дуже важка. Працюють декілька бригад. Те, що заходить до нас з Дніпропетровської та Миколаївської областей, – це 4 лінії, які вони зараз підіймають. Живлення у Нововоронцовці зараз частково відновлено – місцева лікарня вже підключена до електропостачання. Зараз працюємо над відновленням живлення у Високопіллі. Я думаю, що ми це зробимо протягом наступного тижня-півтора”, – зазначив Янушевич.

На фото: голова Херсонської ОВА Ярослав Янушевич.

За словами Янушевича, були попередні домовленості про задіяння на відновленні електромереж Херсонщини ремонтних бригад з інших регіонів України, проте наразі, через обстріли росіян інших областей України, цей процес ускладнюється. 

“Ви бачили, що відбувалось останні дні по всій Україні. Росіяни зруйнували багато підстанцій в інших регіонах і, відповідно, ці бригади не зуміли виїхати до нас на допомогу. Зараз нам доводиться працювати власними силами, що трохи затягне процес”, – зазначив голова Херсонської ОВА.

Також на Telegram-каналі Херсонської ОВА опубліковано відповідну інформацію, згідно з якою 12 жовтня у Нововоронцовці та Високопіллі енергетики усунули обриви дротів, замінили ізолятори та відремонтували трансформатори, що дозволить вже скоро відновити електропостачання у цих населених пунктах.