Окупанти за 2 дні створили у Херсоні власну “тероборону”

27 Жовтня 2022, 11:21

Окупаційна адміністрація Херсонщини заявляє про завершення створення так знаної “територіальної оборони” з місцевих проросійських елементів. На укомплектування  цієї структури росіянам знадобилось лише 2 дні.

Про завершення формування “тероборони” повідомляють проросійські ЗМІ, посилаючись на заяву  колаборанта Кирила Стремоусова.

“У регіоні також закінчили формування територіальної оборони, повідомив заступник голови адміністрації Херсонської області Кирило Стремоусов”, – йдеться у повідомленні.

Також Стремоусов заявив про створення  так званого “штабу тероборони”, що вже активно функціонує. Головою “штабу” призначено місцевого колаборанта Володимира Сальдо.

“Він вже фактично працює в особі органів влади та структур, які відповідають за безпеку та захист регіону”, – сказав Стремоусов.

Якщо вірити Стремоусову, створити загони з колаборантів вдалося всього за 2 дні, адже перші повідомлення про набір в “теороборону” з’явились в російських ЗМІ 24 жовтня. Також за повідомленнями росіян, тероборонівці-колаборанти можуть у перспективі отримати в рф  статус учасників бойових дій.

Раніше повідомлялось, що Сальдо спростував інформацію росіян про можливі наслідки підриву греблі Каховської ГЕС.