Найкращий вихід – не відчиняти двері: Соболевський про псевдореферендум на Херсонщині

23 Вересня 2022, 11:15

Фото: ресурс "Херсонці".

Як повідомлялось, окупаційна “адміністрація” Херсона призначила дати проведення псевдореферендуму, він стартував сьогодні, 23 вересня і триватиме до 27 вересня. Окупаційна влада не була готова до проведення псевдоплебісциту, але наказ кремлівської верхівки змусив колаборантів поспішати.

Яу буде проходити так званий “референдум” на окупованих територіях Херсонщини, розповів перший заступник голови Обласної ради Юрій Соболевський в ефірі загальнонаціонального марафону новин, передає “Суспільне”.

“Напередодні було близько до панічних настроїв — готовності немає, підтримки немає, людей в необхідній кількості для участі в цьому немає, але є команда з Москви і необхідно провести. Тому 22 вересня там було дуже гаряче. Очікуємо, що сьогодні вони ходитимуть по домівках та наполегливо пропонуватимуть людям проголосувати. Звертаємося до людей, що найкращий вихід — не відчиняти двері. Вони не будуть їх ламати, бо це занадто навіть для орків“, – сказавзаступник голови облради.

Також Соболевський повідомив, що надходить багато інформації про те, що людей не випускають з окупованих територій у Василівці. Водночас є повідомлення, що вчора частині з них вдалось виїхати на підконтрольну Україні територію.

“Тому треба зрозуміти, чи це штучні перешкоди для окремих людей чи команда нікого не випускати. Вони це обґрунтовують нібито посиленням безпеки. І ці обмеження будуть діяти тільки на час проведення референдуму. Але ж вони оголосили створення херсонського добровольчого батальйону, і фактично це буде мобілізація, бо там охочих немає, можливо, одиниці. Велика кількість людей, які виїхали з Херсонщини, відразу йшли до ЗСУ. Тому ці обмеження, можливо, будуть збережені і після проведення т. зв. референдуму під різними причинами”, – сказав перший заступник голови облради.

У свою чергу, активісти руху опору “Жовта Стрічка” у своєму Telegram-каналі також закликають жителів Херсонщини не відчиняти двері окупантам та колаборантам та ігнорувати псевдореферендум.

“Сьогодні рашисти будуть ходити по вашим домівкам та будуть намагатись змусити вас взяти участь в фейковому референдумі.

Ми закликаємо ні в якому разі з 23 по 28 вересня – НЕ ВІДКРИВАТИ ДВЕРІ!

ПОВНІСТЮ ІГНОРУЙТЕ РЕФЕРЕНДУМ!!” – йдеться у повідомленні.