Окупаційна “адміністрація” Херсона призначила дати проведення псевдореферендуму

20 Вересня 2022, 16:04

Ілюстративне фото: відкрите джерело з Мережі.

Так звана “адміністрація” окупованих територій Херсонської області призначила дати проведення псевдореферендуму.

Про це повідомляє гауляйтер Володимир Сальдо у своєму Telegram-каналі.

Псевдореферендум про анексію захоплених територій Херсонської області має пройти 23 – 27 вересня 2022 року.

Як повідомляє “Центр національного спротиву”, 19-20 вересня гауляйтери Кремля по команді почали розповідати про необхідність негайного проведення “референдуму” щодо включення регіонів в склад рф.

Як повідомлялось раніше, псевдореферендум окупанти неодноразово переносили. Спочатку датою було оголошено 11 вересня, але згодом від цієї дати відмовились. Причиною називали необхідність забезпечити безпеку в регіоні й необхідність “звільнення” всієї Донецької області. Та вже через тиждень риторика Кремля змінилась й тепер “референдум” має відбутися негайно. Водночас окупати обіцяють провести “голосування” онлайн. Тобто, кремлівські пропагандисти зрозуміли, що їм не вдасться намалювати явку, й вирішили просто приховати процес.

“Гауляйтери масово заявляють про необхідність провести “референдум”, адже за цей час ворог виконав своє “перегрупування” на Харківщині, має загрозливе становище на правому березі Дніпра (включно з Херсоном) й вже не контролює всі населені пункти Луганщини.

При цьому російські посадовці починають погрожувати ядерною зброєю та мобілізацією. Мовляв, коли ці регіони стануть частиною рф, в розумінні Москви, то напад на них буде давати підстави для застосування ядерної зброї. Фактично Кремль хоче використати свої пропагандистські шоу аби посилити тиск й підняти ставки у цій війні.

Офіційно росія заперечує свої невдачі на фронті, та такими панічними заявами про “референдум” визнає свою нездатність вирішити ті цілі, про які творить її керівництво. Ба більше, окупанти самі сумніваються у своїй здатності утримати захоплені території.

Казки про референдум потрібні лише для погроз й відчайдушною спробою “зафіксувати” результат вторгнення”, – зазначають у “Центрі національного спротиву”.

Проте, попри спроби російських окупантів втілити псевдоплебісцит у реальність, фактом залишається невизнання у світі даного підставного голосування на окупованих територіях.