Партія “Єдина росія”, або перші втікачі з Херсона

28 Липня 2022, 15:20

Партія “Єдина росія” першою втекла з Херсона. Окупанти пояснюють це тим, що більше не можуть здійснювати “гуманітарну діяльність” після обстрілу ЗСУ Антонівського моста. А насправді ж діяльність цієї партії полягала у зборі особистих даних жителів міста задля проведення так званого “референдуму”.

Про це повідомляє “Центр стратегічних комунікацій”.

“На тлі «переможних» реляцій Міністерства оборони РФ про «все йде за планом спецоперації» у російських медіа, навіть прокремлівських, все частіше виникають тривожні нотки. Це стосується як «звільнення всієї Донецької області», так і Херсонщини, яка за задумом Кремля має стати вітриною «об’єднання з Росією».

Обстріл Антонівського мосту, який був своєрідною «дорогою життя» для окупантів у тимчасово окупованому Херсоні крім логістичного, мав і великий психологічний ефект. Першою з українського міста,  – що символічно, втекла «Єдина Росія». Путінська партія пояснила це тим, що більше не може здійснювати в ньому свою «гуманітарну діяльність».

Насправді, умови для окупантів на Херсонщині стають дедалі важчими. Це навіть визнають проросійські воєнні Telegram-канали, які відверто констатують, що «проблема з поступальними спробами ЗСУ відрізати правобережне угруповання ЗС РФ від постачання не вирішується».

При цьому зв’язок Херсона з тилом повністю не перервано, — ще діє переправа через Дніпро у Новій Каховці, але її вже обстрілювали сили ЗСУ. Також на шляху з Нової Каховки до Херсона знаходиться Дар’ївський міст через річку Інгулець, але він також пошкоджений ракетними ударами ЗСУ, як визнають пропагандисти”, – йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялось, що