З 21 червня стартують виплати працівникам обласних бюджетних установ – Херсонська ОВА

19 Червня 2022, 09:46

Ілюстраційне фото: відкрите джерело з Мережі.

Херсонська ОВА на своїй сторінці в соцмережі повідомила про початок виплат заробітних плат бюджетникам з 21 червня 2022 року.

“Понад 130 млн. грн профінансовано на потреби обласних установ, зокрема, для виплати зарплат працівникам інтернатів, закладів освіти, охорони здоров’я, соцзахисту тощо. Зарплати почнуть нараховувати вже у вівторок, 21 червня”, – йдеться у повідомленні.

“Нині проблеми фінансування обласного бюджету вирішено.
Основна причина, через яку виникли проблеми із фінансуванням, – повномасштабне вторгнення рф та тимчасова окупація більшої частини Херсонщини. Дії окупантів та місцевих колаборантів унеможливили доступ працівників бюджетної сфери до серверів та електронних ключів, використовуючи які проводиться фінансування та виплата зарплат.
Зі 111 проблемних питань в бюджетній сфері області, що виникли наприкінці лютого, залишилося лише одне. Це погашення заборгованості із виплати зарплат працівникам бюджетної сфери Генічеської тергромади. Складання повноважень керівництва громади унеможливило будь-яке здійснення видатків зазначеної ТГ.
Вагомим кроком у розв’язання цієї проблеми стало прийняття рішення Президента України Володимира Зеленського про введення військової адміністрації Генічеської ТГ.
Тож питання виплат зарплат працівникам бюджетної сфери Генічеської ТГ вирішується. Фінансування планують поновити найближчим часом”, – додають в Херсонській ОВА.

Раніше повідомлялось, що у Каховці для нарахування заробітних плат освітянам та бюджетникам було відновлено електронні ключі.