Депутату та колаборанту Віталію Булюку повідомлено вже третю підозру

13 Червня 2022, 15:03

На фото: Віталій Булюк, відкрите джерело з Мережі.

Депутат-колаборант Херсонської обласонї ради отримав вже третю підозру. Керівником Київської міської прокуратури повідомлено про зміну раніше повідомленої підозри та повідомлено нову підозру депутату Херсонської обласної ради за фактом добровільного зайняття посади так званого заступника голови військово-цивільної адміністрації Херсонської області (ч. 2 ст. 111 та ч. ч. 5, 7 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомляє Київська міська прокуратура на своїй сторінці в соцмережі.

“У ході слідства здобуто дані, які підтверджують добровільне зайняття депутатом посади так званого заступника голови військово-цивільної адміністрації Херсонської області, незаконно створеної окупаційними збройними силами рф.
Раніше вказаній особі повідомлялося про підозру за фактом вчинення державної зради у період воєнного стану та зайняття посади голови так званої «Херсонської митниці», створеної окупантами у м. Херсон.
Наразі судом надано дозвіл на його затримання для розгляду клопотання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУНП у м. Києві за оперативного супроводження ГУ ДЗНД СБ України”, – йдеться у повідомленні відомства.

Як зазначає видання “МОСТ”, Віталій Булюк – кум одіозного Ігоря Калетника (комуніст і перший заступник голови Верховної Ради України у часи Януковича). Багато років Віталій Булюк очолював обласну митницю. У 2014 році його люстрували, але у 2021 році він виграв суд та отримав право відновитися на посаді. Але не зробив цього.

У 2015 році Владімір Сальдо і Булюк через заступника голови Адміністрації Президента Віталія Ковальчука стали членами партії “Наш край”. Тоді Віталій Булюк став депутатом обласної, а Сальдо – Херсонської міської ради.
У 2020 році Булюк знову обрався до Херсонської облради

Про першу підозру, що отримав сумнозвісний депутат, ми писали тут. Про другу підозру ми писали в цьому матеріалі. Також раніше повідомлялось, що підозрюваний у державній зраді Віталій Булюк став “заступником” Володимира Сальдо.