Віталій Булюк отримав підозру в держзраді за співпрацю з російськими окупантами

26 Травня 2022, 14:38

Віталій Булюк, колаборант. Фото: відкриті джерела.

Віталій Булюк став очільником митниці при окупаційній “владі” і відповідь на колаборацію не забарилась: керівником Київської міської прокуратури заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності сумнозвісному депутату Херсонської обласної ради (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора у Telegram-каналі.

“За даними слідства, підозрюваний після вторгнення збройних сил РФ на територію України погодився на співпрацю з представниками держави-агресора. Депутат виступив з ініціативою початку митного оформлення товарів на Херсонській митниці, а також надав згоду на зайняття посади голови так званої «Херсонської митниці» при окупаційній владі РФ.

Він звернувся до працівників Херсонської митниці Держмитслужби України, які перебували на території м. Херсон та Херсонської області, з пропозицією продовжити роботу під його керівництвом.

Досудове розслідування здійснюється слідчими територіального управління ДБР, розташованого у м. Києві, за матеріалами Головного управління протидії системним загрозам управлінню державою ДЗНД СБУ”, – йдеться у повідомленні.

За інформацією “IPC-Херсон”, мова йде саме про Віталія Булюка, депутата облради від партії “Наш Край”. Булюк очолював херсонську митницю з 2007 по 2015 роки. Також тирчі обирався депутатом обласної ради спочатку від Блоку Наталії Вітренко, а згодом від партії “Наш край”.