Колаборанти влаштували святкування 9 травня на Херсонщині

09 Травня 2022, 10:41

Фото: пропагандистські російські ЗМІ.

У Херсоні та області російські окупаційні війська сьогодні влаштували святкування 9 травня. В містах та селищах Херсонщини відбулись мітинги, покладання квітів, концерти. Місцевих жителів на них було небагато. Основну частину учасників складали військові рф, колаборанти, яких призначили керівниками різних рівнів, а також привезені з Криму невідомі особи у якості “масовки” для створення необхідної картинки у пропагандистських ЗМІ держави-окупанта.

Про це повідомляє “Суспільне”.

“У Херсоні та області військові РФ влаштували святкування 9 травня. У парку Слави зібрали людей з радянською символікою та російськими прапорами.

Окупаційна влада наполегливо запрошувала жителів міста на акцію “Безсмертний полк».

На мітинг, який влаштований для необхідної Росії картинки “підтримки” окупантів, прийшли колаборанти Володимир Сальдо, Кирило Стремоусов та Олексій Журавко.

Все що відбувається, знімали на відео для російських пропагандистських ЗМІ. Раніше повідомлялось, що для цього привезуть людей з Криму.

Фото: “Херсон сьогодні”.

Подібна акція відбувається і у Новій Каховці, де людей зібрали поблизу Вічного вогню у Парку Слави. Колону очолив Павло Філіпчук із купкою посіпак, призначених військовими РФ керувати Каховським районом.

Фото: “Новокаховська правда”.

У Каховці акція була більш масштабною. Ймовірно в ній брали участь в основному привезені люди, бо 8 травня журналіст Олег Батурін повідомив, військові РФ не полінувалися обійти будинки і попередили людей про те, щоб вони поводилися тихо”,  – йдеться у повідомленні.

“У Новотроїцькому відбувся мітинг. Взяти участь у ньому місцевих жителів запросила селищна рада. Захід проходив під українськими прапорами, щоправда під наглядом озброєних російських військових”, – додає “Суспільне”.

Фото: “Суспільне Херсон”.