Іван Літомін, “журналіст” з росії, що катує херсонских полонених

04 Травня 2022, 10:53

Навряд хтось із користувачів Інтернету з Херсона жодного разу не бачив у соцмережах ролики допитів викрадених херсонців молодою людиною з мікорофоном російського «телеканалу» «Ізвєстія».

У херсонському виданні “МОСТ” дослідили біографію цього “журналіста” і розповіли, хто допитує та катує херсонських активістів.

Молодий чоловік явно отримує задоволення від страждань відомих херсонців, яких витягають з підвалу і змушують відповідати на питання дізнавача з мікрофоном.

Декого, як ексмера Володимира Миколаєнка, молодий чоловік допитував не один і не два рази.

Видно, що йому приносить задоволення копирсатися у особистих речах Миколаєнка під час обшуків у квартирі.

І так само видно, що росіянин вважає якоюсь розкішшю пляшки з вином або робот-пилосос. В останньому репортажі про обшук на цьому був зроблений акцент.

Так само росіянину здається дивним, що людина, яка все життя працює, живе у квартирі, яка коштує аж «50 тисяч євро».

Щоправда, на питання про Шухевича, полонений Миколаєнко росіянина “удєлал”.

Знущається росіянин і з інших херсонців, які під страхом тортур або після тортур розповідають пропагандистські тексти, які у звичайному житті його візаві навряд би сказали.

Цього садиста звуть Іван Літомін. І, як ви здогадалися, він ображений на життя. Тож його соціальна девіація повністю розкривається з його короткої біографії.

Не знаємо, чи били Івана у школі рідного Архангельська, де він починав свою кар’єру у «Вєстях Помор’я», але деякі факти знущань над Ванєй бачила вся росія.

До речі, про виїзд Вані з Архангельска повідомив навіть місцевий сайт.

Судячи зі стилю, ці “вєсті помор’я” та їхні співробітники були якимись місцевими мемами серед журналістської братії.

У москві Ванька працював на різного роду пропагандистських телеканалах, зокрема і на «росія 24».

Там він знімав різні сюжети, які ніякого відношення до журналістики не мали, а за один з них навіть був битий очільником району у Хакасії.

26 травня 2019 року він разом із знімальною групою програми «Вєсті. Чергова частина» прийшов до голови Ширинського району Республіки Хакасія Сергія Зайцева, щоб поставити питання про стан житла, на яке скаржилися місцеві жителі. Проте, замість відповіді на запитання, Зайцев повалив “журналіста” на підлогу і добряче відлупцював.

Партія «єдіная росія» пообіцяла розібратися в тому, що сталося. Водночас Зайцев звинуватив знімальну групу в провокації.

У цій звичайній для росії історії є два смішних момента.

Перший – провладного «журналіста» побила влада.

Другий – до цього Ванька знімав дуже дотепний, як йому здавалося, сюжет про побиття людей. У сюжеті з промовистою назвою «Були покарані», який був опублікований на YouTube-каналі «росії 24» йшлося про «шабаш закінчився трешем: побиті організатори вечірки для любителів нетрадиційного кохання». У ньому кореспондент Іван Літомін зачитує пости очевидця нападу на вечірку манірним та тонким голосом, а також використовує фрази: «було покарано», «злачне містечко», «треш-вечеря».

Навіть у російських «ЗМІ» здійнялася хвиля обурення. Після того, як Літомін валявся на підлозі в Хакасії, про нього знову писали московські «медіа».

До речі, Івана звільнили з телеканалу. Затаїти злобу на світ, погодьтеся, було за що.

Залишається чекати, коли Івана Літоміна будуть допитувати українські правоохоронці. Якщо, звісно, він не буде знімати сюжети у Чорнобаївці.