СБУ проведе на Херсонщині антитерористичні навчання

04 Листопада 2021, 15:34

З 5 листопада Служба безпеки України у взаємодії з угрупуванням військ «Південь» ЗС України та за координації Представництва Президента України в АР Крим проведе комплексні спеціальні тренувальні заходи з контрдиверсійної та антитерористичної протидії.

Про це повідомляють в пресслужбі СБУ.
Тренування відбудуться у прибережних районах Херсонської області, які наближені до лінії розмежування з тимчасово окупованою територією АР Крим. Заходи проводяться в умовах максимально наближених до реальних.
У ході навчань, спрямованих на підвищення рівня національної безпеки та оборони, під посиленим контролем перебувають стратегічно важливі об’єкти критичної інфраструктури; здійснюється відпрацювання режимів у прикордонних контрольованих районах Азово-Чорноморського регіону.
Під час навчань передбачено проведення обмежувальних заходів на окремих територіях, перевірка документів громадян, догляд автомобільного транспорту. Тому СБУ просить громадян мати при собі документи, що посвідчують особу.
Усі дії відбуватимуться у межах чинного законодавства та з безумовним дотриманням прав і свобод людини.
Служба безпеки України просить мешканців та гостей Херсонської області із розумінням поставитися до можливих незручностей та належним чином реагувати на законні вимоги правоохоронців.
Крім того, просимо громадян у випадку виявлення підозрілих предметів чи засобів ураження, отримання інформації про наміри здійснення диверсійної та терористичної діяльності або інших протиправних дій звертатися за номерами «гарячої лінії» Головного управління СБУ в АР Крим: +38 066 628 04 10.