Підпал авто поліцейського в Херсоні пов’язують з організаторами вбивства бізнесмена Ігоря Пащенко

02 Квітня 2021, 12:45

Ініціаторами підпалу авто високопосадовця херсонської Нацполіції ї є двоє відомих в регіоні  братів, які перебувають у міжнародному розшуку за організацію двох замовних вбивств у 2018 році. А координував дії безпосередніх виконавців чоловік, який перебуває за кордом. 

Про це повідомляють в Нацполіції. 

Як повідомив начальник Департаменту карного розшуку Національної поліції України Вадим Дзюбинський, оперативники херсонської поліції отримали інформацію про те, що невідомі особи з метою особистої помсти та залякування працівника поліції готуються до пошкодження його особистого майна, зокрема – підпалу автомобіля. Під час проведення негласних розшукових дій працівники Департаменту карного розшуку та Головного слідчого управління під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора оперативно встановили осіб, які мали це зробити, а відтак спланували спецоперацію для їх затримання.

«Залучивши спецпідрозділ КОРД, під час контролю за вчиненням злочину ми одразу після вчинення злочину затримали трьох осіб за підпал автомобіля одного з керівників територіального підрозділу в Херсонській області», – розповів начальник Департаменту карного розшуку.

 

«Організатор цього злочину, який координував дії виконавців, перебуває за кордоном. Замовники – відомі в Херсонській області два брати, які перебувають у міжнародному розшуку за організацію двох замовних вбивств на території Херсонської області у 2018 році. Зокрема вбивство підприємця та замах на вбивство його особистого охоронця, який залишився інвалідом. Ще одне вбивство працівники полії Херсонщини попередили і затримали безпосередніх виконавців», – зазначив Вадим Дзюбинський.

Ймовірно, мова йде про братів Кальченко, котрий пов’язують з резонансним вбивством відомого херсонського бізнесмена Ігоря Пащенка, що сталося у квітні 2018 року.

13 листопада 2020 року братам Кальченкам було повідомлено про підозру в організації вбивства. 16 листопада в Херсонському міському суді підозрюваним мали обрати запобіжні заходи. Однак, жоден із братів на судове засідання не з’явився, тож їх оголосили у розшук.

У разі володіння інформацією про місцезнаходження розшукуваних, прохання терміново повідомити в найближчий підрозділ поліції чи зателефонувати за номерами: (0552) 45-90-70, (095) 27-86-004, (099) 05-09-700 або «102». Анонімність гарантується.