Осіб, підозрюваних в організації вбивства бізнесмена Ігоря Пащенка, оголосили у розшук

19 Листопада 2020, 12:31

Головним управлінням Національної поліції в Херсонській області встановлюється місцезнаходження двох жителів м. Херсона, які переховуються від органу досудового розслідування. Розшукуються двоє братів Кальченків, які підозрюються в організації замовного вбивства бізнесмена Ігоря Пащенка.

Про це повідомляють у Нацполіції. 

Ігоря Пащенка було вбито в одному з дворів Херсона у квітні 2018 року. Разом з бізнесменом було поранено і його охоронця. Правоохоронці попередньо встановили, що невідомий чоловік зробив по жертвам кілька пострілів з пістолета, а потім зник. Ігор Пащенко помер на місці до прибуття швидкої. 

Посередника між замовником та виконавцями злочину було затримано 11 листопада 2020. Про це повідомили в Херсонській обласній прокуратурі. 

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури в межах розслідування кримінального провадження, в м. Дніпро затримано чоловіка, якому раніше заочно повідомлено про підозру у організації та підготовку вбивства.

Йдеться про вбивство відомого херсонського бізнесмена Ігоря Пащенка, що сталося у квітні 2018 року.

За даними слідства, підозрюваний виконував роль посередника між замовником та виконавцями замовного вбивства”, – йдеться в повідомленні.

13 листопада братам Кальченкам було повідомлено про підозру в організації вбивства. 16 листопада в Херсонському міському суді підозрюваним мали обрати запобіжні заходи. Однак, жоден із братів на судове засідання не з’явився, тож їх оголосили у розшук.

Прикмети розшукуваних:

Кальченко Сергій Миколайович, 1984 р. н. На вигляд 30-35 років, зріст 180-185 см, спортивної тілобудови, обличча овальне, скуласте, виступаюче підборіддя, волосся темне, коротке, очі темні, брови темні, густі, дугоподібні, ніс прямий з вигнутою спинкою, вуха прилеглі, губи повні. Особливі прикмети: наявні родимки на підборідді ліворуч та родимка на правій щоці розміром до 0,5 см.

Кальченко Дмитро Миколайович, 1977 р.н. На вигляд 40-45 років, зріст 175-180 см, середньої тілобудови, обличча овальне, скуласте, виступаюче підборіддя, волосся темне, коротке, очі темні, брови темні, густі, дугоподібні, ніс прямий з вигнутою спинкою, вуха прилеглі, губи середньої повноти.

У разі володіння інформацією про місцезнаходження розшукуваних, прохання терміново повідомити в найближчий підрозділ поліції чи зателефонувати за номерами: (0552) 45-90-70, (095) 27-86-004, (099) 05-09-700 або «102». Анонімність гарантується.