Першу чергу мостопереходу обіцяють добудувати тепер вже до Дня Незалежності

19 Квітня 2021, 13:29

Колишнім та теперішнім очільником області названо нову дату планового запуску першої черги херсонського мостопереходу між мікрорайонами Таврійський та ХБК. Тепер це – День Незалежності України. Попердньою датою було 1 травня, або ж початок туристичного сезону на Херсонщині. 

“Будівництво першої черги шляхопроводу по проспекту Адмірала Сенявіна та вулиці Залаегерсег, який з’єднає два найбільших мікрорайони Херсона, – ХБК і Таврійський, буде завершено до Дня Незалежності України”, – про це під час візиту на будмайданчик шляхопроводу заявив Голова облдержадміністрації Сергій Козир.

Разом із очільником області на шляхопроводі побував генеральний директор ДК “Укроборонпром” Юрій Гусєв та народні депутати України: Давид Арахамія, Олександр Завітневич та Володимир Іванов”, – повідомляють в ХОДА.

Як зазначив колишній очильник області, а нині Директор “Укроборонпрому” Юрій Гусєв, питання будівництва шляхопроводу у Херсоні тримає на контролі особисто Президент України Володимир Зеленський: “Рік тому, коли я ще очолював Херсонську облдержадміністрацію, я обіцяв Президенту України і всім жителям Херсонщини, що перша черга мостопереходу  буде завершена у травні 2021 року. На жаль, через певні обставини, які змусили зупиняти будівництво, зробити цього не вийде. Проте запевняю, ми будемо робити все, що у наших можливостях, аби шляхопровід працював».

В свою чергу, Сергій Козир детальніше розповів про об’єктивні причини, які завадили завершити будівництво до 1 травня, – це коригування проєкту з використанням більш сучасних рішень, надходження коштів та проведення тендеру, а також несприятливі погодні умови. 

Саме 1 травня називалося як дата відкриття першої черги об’єкту. Про це наголошував Президент України Володимир Зеленський під час свого візиту на мостоперехід в серпні 2020.

Подробиці про довгобуд, що планують звести у цьому місці ще з початку 70-х років минулого сторіччя, у нашому сюжеті за посиланням.