На Херсонщині пройшли масштабні антитерористичні навчання

15 Квітня 2021, 12:01

Служба безпеки України проводить у Херсонській області масштабні багатоетапні антитерористичні навчання. Під час тренувальних заходів особлива увага приділяється морській прибережній зоні регіону, а також адмінмежі з тимчасово окупованою територією АР Крим.

Про це повідомляють в Службі безпеки України. 

У навчаннях беруть участь підрозділи СБУ, Збройних Сил України, Державної прикордонної служби, Національної поліції та Держслужби спеціального транспорту.

Заходи проводяться в умовах максимально наближених до реальних.

У ході відпрацювання тренувальних завдань під посиленим контролем і охороною перебувають стратегічно важливі об’єкти критичної інфраструктури Херсонщини. Насамперед це стосується морських портів, об’єктів енергопостачання, аеропорту, мостів та газовидобувних веж.

Учасники навчань здійснюють спільні режимно-обмежувальні заходи у морських прибережних населених пунктах регіону.

Тренування проводяться у суворій відповідності до вимог чинного законодавства України та з безумовним дотриманням прав і свобод людини.

СБУ просить із розумінням поставитися мешканців Херсонщини і гостей області до можливих тимчасових незручностей, викликаних необхідністю проведення антитерористичних навчань.

Також, як повідомлялось раніше, на Херсонщині стартували навчання територіальної оборони. 

Як розповів голова обласної державної адміністрації, керівник зони територіальної оборони Херсонської області Сергій Козир, для якісного виконання завдань ТрО в області формуються 8 підрозділів територіальної оборони.

«Загальна чисельність підрозділів становить більше 4000 військовозобов`язаних. Це окремий стрілецький батальйон та окрема бригада ТрО у складі управління та 6 окремих батальйонів», – розповів Сергій Козир.