Українські військові вчились протидіяти диверсантам на Херсонщині

08 Лютого 2021, 13:04

На Херсонщині відбулись навчання щодо протидії диверсійно-розвідувальним групам противника.

Про це повідомляють в Командуванні об’єднаних сил ЗС України.

В Херсонській області підрозділами південного угрупування військ, що підпорядковане Командуванню об’єднаних сил ЗС України, спільно з координаційною групою Антитерористичного центру при УСБ України проведено комплексне тренування щодо виявлення диверсійно-розвідувальних груп умовного противника та недопущення вчинення ним терористично-диверсійних атак на об’єкти критичної інфраструктури.
Як повідомив командир угрупування військ генерал-майор Володимир Миронюк, завдання з підтримання бойової готовності та навченості армійців, які несуть бойову службу на півдні України, є пріоритетним у низці покладених на них завдань з підтримання територіальної цілісності держави.
“Особовий склад добре справився зі всіма вводними, що надходили, демонструючи високий рівень професійної майстерності,” – наголосив генерал-майор Володимир Миронюк.
Як повідомлялоь раніше,  Збройні сили України наразі посідають 25 місце у рейтингу наймогутніших армій світу. Минулоріч ця позиція була на 2 пункти нижче. Про це повідомляє аналітичний портал Global Firepower.

За даними Global Firepower, на сьогодні українська армія нараховує 255 тисяч військових (22 місце), та за потреби цю кількість може бути збільшено до 1 мільйона 155 тисяч солдат. За кількістю військового резерву (900 тисяч чоловік) Україна  посідає 7 місце у світі. Для прикладу, резерв США складає 845 тисяч вояків, Туреччини – 380 тисяч, Республіки Білорусь – 280, Молдови -60, Латвії – 16 тисяч військових.