На Херсонщині чоловіка оштрафували на 8500 гривень за публічну демонстрацію свого статевого органу

02 Грудня 2020, 13:45

фото носить ілюстративний характер

Голопристанський районний суд Херсонської області за хуліганство оштрафував громадянина на 8500 гривень.

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на вирок від 5 листопада.

12 червня 2019 року приблизно о 22.00 годині в селі Рибальче Голопристанського району Херсонської області біля обеліску Слави чоловік, діючи умисно, безпричинно, із хуліганських мотивів, оголив свій статевий орган та продемонстрував його потерпілій.

В суді чоловік вину визнав і щиро розкаявся. Вина також підтверджується протоколом огляду місця події і протоколом проведення слідчого експерименту з фототаблицями. На слідчому експерименті підозрюваний і потерпіла пояснили, як все відбувалося.

Проведення слідчого експерименту підтверджується і у вироці.

“Крім визнання вини, вина обвинуваченого у вчиненні інкримінованого йому кримінального проступку підтверджується наступними належними, допустимими та достатніми доказами, в їх сукупності та взаємозв`язку:

  • протоколом огляду місця події від 20.07.2019, в ході якого була оглянута територія біля обеліску Слави по вул. Набережній в с. Рибальче Голопристанського району Херсонської області, зафіксовано місце вчинення кримінального правопорушення та фототаблицями до протоколу;
  • протоколом проведення слідчого експерименту від 20.07.2019, в ході якого свідок ОСОБА_3 на місці пояснив як саме обвинувачений вчинив хуліганство, з фото таблицями до протоколу”

При обранні виду та міри покарання обвинуваченому суд враховав ступінь тяжкості вчиненого ним кримінального правопорушення, а саме вчинення одного кримінального проступку, обставину, яка пом`якшує покарання, дану на обвинуваченого характеристику, який негативно характеризується громадськістю, вчинення злочину вперше, ту обставину, що обвинувачений попросив пробачення у потерпілої і остання прийняла таке вибачення, ненастання тяжких наслідків від діянь обвинуваченого, матеріальний стан та стан здоров`я обвинуваченого, прохання прокурора про призначення покарання у виді штрафу, і вважає, що йому слід призначити покарання у виді штрафу, оскільки обвинувачений не є суспільно небезпечною особою, тому його виправлення ще можливе без ізоляції від суспільства.

Дії кваліфікували як хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується винятковим цинізмом.

Як повідомлялося раніше, в Херсоні магазин оштрафували за використання в рекламі оголеного жіночого тіла.