В Херсоні третій день поспіль мінують гімназію

18 Листопада 2020, 14:49

Сьогодні на електронну адресу обласного главку поліції надійшло повідомлення про замінування херсонської гімназії №6. Для перевірки за вказаною адресою виїхали працівники вибухотехнічної служби обласного главку поліції, слідчо-оперативна група Херсонського відділу поліції та усі екстрені служби. 

Про це повідомляють в Нацполіції. 

Спеціалісти-вибухотехніки обстежили будівлі та прилеглу територію. При перевірці вибухонебезпечних чи підозрілих предметів не виявили, повідомлення виявилось неправдивим. На охорону публічного порядку було залучено 10 поліцейських.

Треба зазначити, що інформація про замінування цієї будівлі до Нацполіції надходить вже третій день поспіль.

Так, 16 листопада, за повідомленням Нацполіції,  о 11:44 на електронну адресу обласного главку поліції надійшло повідомлення про замінування цієї ж гімназії. 

Для перевірки інформації за вказаною адресою виїхали спеціалісти вибухотехніки та представники усіх екстрених служб.  Вибухотехніки та кінологи обласного главку поліції обстежили будівлю та прилеглу територію. З навчального закладу евакуювали людей.

Жодних вибухонебезпечних чи підозрілих предметів не виявлено. Повідомлення виявилось неправдивим. На охорону публічного порядку було залучено 20 поліцейських.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ч.1 ст.259 Кримінального кодексу України «Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності».

Вчора погрози повторились. На електронну адресу главку надійшов новий лист, в якому “мінер” зазначив, що попередня тривога була навчальною, а ось 17 листопада в гімназії нібито справді було закладено вибухівку.

Всі погрози, як і спроби встановити особу мінера, виявились марними.