В Херсоні другий день поспіль повідомляють про мінування тієї ж самої школи

17 Листопада 2020, 11:30

Депутат Херсонської міської ради Віталій Богданов повідомив на своїй сторінці у Фейсбук про погрози замінування херсонської гімназії №6.  Цю школу “мінують” вже другий день поспіль. 

Так, 16 листопада, за повідомленням Нацполіції,  о 11:44 на електронну адресу обласного главку поліції надійшло повідомлення про замінування цієї ж гімназії. 

Для перевірки інформації за вказаною адресою виїхали спеціалісти вибухотехніки та представники усіх екстрених служб.  Вибухотехніки та кінологи обласного главку поліції обстежили будівлю та прилеглу територію. З навчального закладу евакуюювали людей.

Жодних вибухонебезпечних чи підозрілих предметів не виявлено. Повідомлення виявилось неправдивим. На охорону публічного порядку було залучено 20 поліцейських.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ч.1 ст.259 Кримінального кодексу України «Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності».

Сьогодні погрози повторились. На електронну адресу главку надійшов новий лист, в якому “мінер” зазначив, що вчорашня тривога була навчальною, а ось сьогодні в гімназії справді закладено вибухівку.

Перевірка навчального закладу триває .