У 20 гравців сімферопольської “Таврії” виявили коронавірус

03 Листопада 2020, 12:10

Найближчі матчі “Таврії” з Сімферополя не відбудуться – в команді спалах COVID-19. 

Про це повідомляє сайт команди. 

Сьогодні вранці футболісти, тренерський штаб і всі працівники клубу пройшли планове тестування на коронавірус. На жаль, у 20 осіб – позитивний результат”, – йдеться в повідомленні.

30 жовтня “Таврія” перемогла вдома “Реал Фарм” та піднялась на третє місце Другої ліги України з футболу. Наступний матч сімферопольська команда мала зіграти в Нікополі проти місцевої команди 7 листопада.

Нагадаємо, що злет «Таврії» припадає на кінець 80-х – початок 90-х років минулого століття, коли кримчани на рівних конкурували з ТОПовими українськими клубами. Перемігши в очному протистоянні київське «Динамо» на своєму полі, «Таврія» стає першим чемпіоном незалежної України та першою командою, що презентує новоутворену державу на міжнародному рівні. Ставши володарем Кубку України в сезоні 2009-2010 років, клуб залишався в першому дивізіоні вітчизняного футболу.

Після незаконної анексії Кримського півострова, «Таврія» на деякий час припиняє своє існування, та відновлюється вже з новим складом в Бериславі Херсонської області. Звісно, через евакуацію, окрім ключових гравців основного складу та тренерського корпусу, клуб втратив і домашній стадіон в окупованому Сімферополі. Нове поле, надане місцевим бериславським стадіоном, було обране сімферопольцями як тимчасова домашня база, та з часом стало зрозуміло, що потужності периферійної арени не здатні задовольнити амбіції кримського гранда. Виникло питання про побудову нового, або ж реконструкцію наданого стадіону під потреби «Таврії».