На КПВВ “Чонгар” громадянка України пропонувала прикордоннику хабар в 1000 гривень

17 Листопада 2020, 10:58

До контрольного пункту в’їзду-виїзду «Чонгар» прибула громадянка України, яка направлялася з окупованого півострова на материкову частину України. Під час проходження паспортного контролю громадянка запропонувала прикордоннику кошти в розмірі 1000 гривень за безперешкодний пропуск без встановлення мобільного додатку «Вдома».

про це повідомляють в ДПСУ.

“Прикордонник від неправомірної винагороди відмовився, адже прикордонне відомство має нульову толерантність до корупції і всіляко бореться з її проявами.

Про виявлення ознак кримінального правопорушення передбаченого статтею 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі» військовослужбовці Херсонського прикордонного загону повідомили співробітників Національної поліції та передали громадянку правоохоронцям”, – йдеься в повідомленні.

Треба зазначити, що пропозиції хабара прикордонникам на тимчасовій адмінмежі з АРК , на жаль, розповсюджена практика.

Так, 20 жовтня до контрольного пункту в’їзду-виїзду «Чонгар» прибув громадянин України, мешканець Криму, який направлявся з материкової частини України на окупований півострів. Під час перевірки документів прикордонники встановили, що громадянин порушив статтю 44-3 КУпАП «Порушення правил щодо карантину людей».

За безперешкодний пропуск через адмінмежу та не притягнення до адміністративної відповідальності він запропонував військовослужбовцям кошти у розмірі 1000 гривень.