Порушник карантину намагався підкупити прикордонника на Херсонщині

20 Жовтня 2020, 10:39

20 жовтня до контрольного пункту в’їзду-виїзду «Чонгар» прибув громадянин України, мешканець Криму, який направлявся з материкової частини України на окупований півострів. Під час перевірки документів прикордонники встановили, що громадянин порушив статтю 44-3 КУпАП «Порушення правил щодо карантину людей».

Про це повідомляють у ДПСУ.

За безперешкодний пропуск через адмінмежу та не притягнення до адміністративної відповідальності він запропонував військовослужбовцям кошти у розмірі 1000 гривень.

Прикордонники від неправомірної винагороди відмовились  Про виявлення ознак кримінального правопорушення передбаченого статтею 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі» військовослужбовці Херсонського прикордонного загону повідомили співробітників Національної поліції та передали громадянина правоохоронцям.

В середньому спроби підкупу прикордонники на КПВВ з тимчасово окупованою територією АРК стаються кілька разів на місяць. 

Так, 12 серпня до контрольного пункту в’їзду-виїзду «Каланчак» в пішому порядку прибув громадянин України, що намагався за допомогою підкупу співробітників ДПСУ потрапити на тимчасово окуповану територію АР Крим. 

21 липня Громадянин Молдови, що порушив порядок в’їзду на тимчасово окуповану територію Криму, пропонував хабар українським прикордонникам. 

13 червня до контрольного пункту в’їзду-виїзду «Каланчак» прибула громадянка Російської Федерації, яка мала намір потрапити на територію тимчасово окупованого Криму.

За даними Херсонського прикордонного загону, у порівнянні з минулим роком, пасажиропотік в пунктах пропуску та КПВВ  зменшився майже втричі, що зокрема пов’язано з карантинними обмеженнями, введеними як в Україні, так і в сусідніх державах.

Так, протягом першого півріччя минулого року військовослужбовці загону здійснили оформлення 1 мільйона 100 тисяч громадян та 167 тисячі транспортних засобів. За аналогічний період поточного року прикордонниками загону було оформлено 487 тисяч громадян та 65 тисяч транспортних засобів.