Уряд поновив виплату допомоги політичним бранцям РФ

02 Липня 2020, 11:38

Фото зі сторінки у Фейсбук Людмили Денісової

На засіданні Уряду 1 липня 2020 року були внесені зміни до постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 18 квітня 2018 р. № 328 і від 11 грудня 2019 р. № 1122».

Про це повідомляють у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. 

“Прийняття рішення дозволить спрямувати бюджетні кошти на:

  • Матеріальну допомогу особам, позбавленим особистої свободи,  для забезпечення надання професійної правової допомоги (в тому числі заходів, спрямованих на забезпечення можливості її надання), найближчим часом таку допомогу зможуть отримати близько 25 сімей;

  • Матеріальну допомогу особам, звільненим з полону, найближчим часом таку допомогу зможуть отримати близько 25 сімей;

  • Виплату державних стипендій імені Левка Лук’яненка, найближчим часом будуть продовжені виплати стипендій 17 стипендіатам;

  • забезпечення здійснення заходів із психологічної реабілітації, соціальної та професійної адаптації осіб;

  • здійснення заходів з реінтеграції населення тимчасово окупованих територій”, – йдеться в повідомленні. 

На фото Олександр Шумков. Автор BBC

Олександр Шумков, херсонець  та політичний в’язень Кремля , повідомляє у своєму новому  листі, що був опублікований 24 червня,  про посилення тиску на нього з боку російського омбудсмена Тетяни Москалькової. 

«Наразі у мене були суди, також бачився з адвокатом. Дізнався, що Москалькова незадоволена мною і моєю позицією. Мабуть, погано виправляюсь. Ну а на що можна було очікувати від уповноваженої з прав п’ятої колони кремля в сусідніх країнах», – пише Шумков.

Нагадаємо, що родичі українського політв’язня Олександра Шумкова звернулись до Президента України з проханням звернути  увагу на їхні проблеми. Для цього вони написали голові держави відкритого листа.