Тітка Олександра Шумкова звернулась до Зеленського

19 Квітня 2020, 12:41

Родичі українського політв’язня Олександра Шумкова звернулись до Президента України з проханням звернути  увагу на їхні проблеми. Для цього вони написали голові держави відкритого листа. 

Про це повідомляє тітка Олександра – Людмила Шумкова на своїй сторінці у Facebook.

“Я, Людмила Шумкова, тітка Олександра Шумкова, політв’язня Кремля, так званого “екстреміста”, засудженого до 4 років колонії за участь у Правому Секторі, Майдані та збереженні територіальної цілісності України! Мій племінник майже 3 роки у в’язниці, де його постійно кидають до ШІЗО !!! Практично весь час перебування в колонії ВК 4 м. Торжок Тверська обл. його тримають в ПКТ
Це – флешмоб #ПоговорітьЗНами. Таким чином ми, родичі політв’язнів Кремля, закликаємо Президента Володимира Зеленського провести з нами комунікацію. Команда Президента обіцяла обміняти політв’язнів у березні 2020. Наразі квітень: нема ні обміну політв’язнів, ні будь якої комунікації з родичами з боку Офісу Президента.

Наші рідні гниють у російських в’язницях, куди вже потрапив короновірус. Ми розгублені і закликаємо Президента чесно розповісти – що буде з нашими рідними – політв’язнями Кремля, які досі чекають на звільнення у тюрмах Криму та РФ?, – йдетья у листі.

Нагадаємо, Олександр Шумков – український громадський активіст, військовослужбовець Збройних Сил України, політичний в’язень, що з 2017 року примусово утримується в російських тюрмах.