На Херсонщині почали роботу три постійно діючі поліцейські станції

03 Липня 2020, 12:07

Поліцейські станції запрацювали у найбільшому в області селі Чорнобаївка Білозерського району, у Великокопанівській ОТГ Олешківського району та Присиваській ОТГ Чаплинського району. Ці пункти поліції обслуговуватимуть понад 20 тисяч жителів 9 населених пунктів, які входять до складу вказаних об’єднаних територіальних громад.

Про це повідомляють у Нацполіції. 

Як повідомив заступник начальника Головного управління Національної поліції в Херсонській області Денис Захарченко, всього на території області завдяки спільним зусиллям та тісній співпраці між поліцією та представниками громад створено і успішно функціонують 15 поліцейських станцій. Вони стали дієвим кроком для підготовки щодо реалізації на Херсонщині проекту «Поліцейський офіцер громади» з метою тісної взаємодії поліцейського з об’єднаною територіальною громадою та орієнтацією на її потреби.

На трьох станціях працюватимуть дільничні офіцери поліції. У приміщеннях поліцейських станцій створені належні умови для роботи: кабінети оснащені необхідною оргтехнікою та є доступ до мережі Інтернет. Тепер людям не потрібно їхати за десятки кілометрів до районних центрів, щоб отримати кваліфіковані поліцейські послуги, тепер всі проблеми вони будуть вирішувати на місці.  

Минулого року МВС України дало старт новому проекту «Поліцейський офіцер громади». Мета проекту – забезпечення кожної ОТГ офіцером поліції. Поліцейський офіцер громади – це офіцер поліції, який орієнтований на вирішення безпекових проблем саме своєї територіальної громади. 

До 2021 року, за словами Міністра внутрішніх справ України, поліцейський офіцер має бути в кожній новоутвореній громаді.