Нардеп Колихаєв не підтримав продовження заборони російських соціальних мереж

14 Травня 2020, 11:03

13 травня Верховна Рада України схвалила продовження заборони на російські соціальні мережі, зокрема — “Вконтакте” і “Однокласники”

Це проєкт постанови 3319 «Про схвалення пропозицій щодо продовження строку застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)»

Таким чином Верховна Рада рекомендувала  Раді національної безпеки і оборони України прийняти рішення про продовження строку застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій), відповідно до Рішення Ради національної безпеки і оборони від 28 квітня 2017 року “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)” (з наступними змінами), що було введено в дію Указом Президента України від 15 травня 2017 року №133/2017.

Цим рішенням, серед іншого, передбачається застосування обмежувальних заходів щодо російських соціальних мереж та інтернет-сервісів, зокрема, «Mail.ru», «ВКонтакті», «Однокласники» та інших.

За схвалення відповідної постанови проголосували 248 народних обранців, серед яких і народні депутати-мажоритарники від Херсонщини. Проте серед них є виключення: нардеп Ігор Колихаєв, який пройшов до парламенту від 184 округу Херсонської області, за продовження санкцій не голосував. Дані про це містяться на сайті Верховної Ради. 

Зокрема, за продовження санкцій проголосували Вікторія Вагнєр, Павло Павліш та Володимир Іванов. Нардеп Олексій Ковальов в цей день був відсутній на робочому місці, а Ігор Колихаєв, хоч і був зареєстрований в залі, за даний проєкт постанови не голосував.

Нагадаємо, що жителі чотирьох сіл Новотроїцького району 12 травня вийшли на акцію протесту. Вони проти перспективного плану формування територій громад Херсонщини, а саме об’єднання їх в одну громаду.