Швидкий тест на коронавірус у померлого у Генічеську чоловіка дав позитивний результат – Короленко

29 Березня 2020, 10:48

Фото ХОДА

В місті Генічеську, в ніч з 28 на 29 березня, помер 45 річний чоловік. Директор департаменту охорони здоров’я області, Віктор Короленко, на своїй сторінці у Facebook зазначив, що смерть спричинив вірус COVID-19. Однак, вже з ранку, Короленко видалив свій пост та зазначив, що людина померла від серцевої недостатності, хоча підтвердив також і зараження вірусом.

“Увага! Офіційна інформація!
Вчора, 28 березня з ознаками серцевої недостатності до Генічеської районної лікарні поступив чоловік 1975 року народження.

Пацієнт був у надважкому стані. На жаль, врятувати його не вдалось. Швидкий тест на коронавірус дав позитивний результат.

Також відібрано матеріали для лабораторного дослідження на наявність коронавірусу.
Чекаємо на підтвердження чи спростування діагнозу.

Наразі виявляємо всіх контактних осіб, щоб у разі підтвердження діагнозу, всі служби мали змогу оперативно відреагувати”, – написав Короленко.

Треба зазначити, що у ранковому повідомлені МОЗ про випадок смерті від коронавіруса не йдеться. Не відомо також чи спілкувався померлий з першою хворою на COVID-19 в Генічеську та чи протягом останнього часу перебував за кордоном.

Нагадаємо, що за даними Центру громадського здоров’я, станом  на 10:00 29 березня в Україні 418 лабораторно підтверджених випадків  COVID-19, з них 9 летальних, 5 пацієнтів одужало (4 дорослих, 1 дитина). За добу було зафіксовано 109 нових випадків. Подробиці за посиланням.

Читати новину російською.