До здачі Криму привела беззубість української влади — Сулейманов

05 Березня 2020, 14:00

фото Радіо Свобода

Радикальні та вчасні рішення української влади могли б зупинити захоплення кримського півострова росіянами та зберегти АРК у складі України. Владі в Києві не вистачило політичної волі та сміливості, щоб відкрито протистояти агресії.

Про це під час зустрічі, присвяченій 6 річниці окупації Криму, кореспондентам IPC-Херсон розповів представник Меджлісу кримськотатарського народу Абмеджіт Сулейманов.

“Ми кримські татари, які є патріотами України. Тоді, 26-го лютого 2014 року, коли Верховна Рада АРК намагалась відділитися від України. До нашого заклику провести мітинг в підтримку унітарності приєдналися не тільки татари, а й українці та навіть росіяни. 25 тисяч небайдужих кримчан зібралось під стінами Верховної Ради АРК та не дали депутатам вийти зі складу України. Але беззубість Української влади призвела до того, що Крим було здано. На півострові було 14 тисяч військовозобов’язаних, що могли реально протидіяти окупації. “Альфа” та інші спецпідрозділи могли б вибити тих 7 сотень росіян, що захопили ВР АРК, але нічого не було зроблено”, – зазначив Сулейманов.

За словами кримських татар вони офіційно звертались до влади в Києві з вимогою надати наказ, або дозволити використання зброї. На жаль, за словами Сулейманова, ніякої відповіді отримано не було.

Нагадаємо, що поблизу КПВВ Чонгар, на кордоні з тимчасово окупованим Кримом, відбулась акція з нагоди 6 річниці з моменту невизнаної анексії півострова. В дійстві взяли участь представники Меджлісу кримськотатарського народу, керівництво області та студенти Української академії лідерства.  Подробиці за посиланням.