На Чонгарі відбулась акція до 6 річниці окупації Криму

03 Березня 2020, 18:15

Фото IPC-Херсон

Поблизу КПВВ Чонгар, на кордоні з тимчасово окупованим Кримом, відбулась акція з нагоди 6 річниці з моменту невизнаної анексії півострова. В дійстві взяли участь представники Меджлісу кримськотатарського народу, керівництво області та студенти Української академії лідерства.  

Про це повідомляє IPC-Херсон.

“Ми сьогодні тут зібралися, щоб продовжити те, що розпочали ще 26-го лютого у Києві. В цей день, знаходячись на тимчасовій межі України, ми згадуємо про героїчний спротив окупації Криму. Ми наголошуємо — “Крим це Україна!”, завжди так було та завжди так буде й надалі. Ніхто про це не забув. Україна пам’ятає про свої тимчасово окуповані території, про своїх громадян, що на цих територіях залишились”, – зазначив постійний Представник президента в АРК Антон Кориневич.

Заходи розпочались автопробігом Генічеськ — Чонгар. Потому, на лінії розмежування було урочисто піднято державний прапор України та прапор кримськотатарського народу. Студенти Української академії лідерства провели імпровізований концерт та роздали людям, що перетинають адмінмежу, стрічки з написом “Крим — це Україна”.

Нагадаємо, що Україна не збирається поновлювати постачання дніпровської води в Крим до деокупації півострова. Інформація, що з’явилась в деяких ЗМІ не відповідає дійсності. Подробиці за посиланням.