Зміни у порядку перетину кордону з Кримом пов’язані з дітьми політв’язнів

08 Лютого 2020, 12:23

Фото IPC-Херсон

Однією з причин нововведень у процесі перетину кордону з тимчасово окупованою територією АРК є спрощення цієї процедури для родин політв’язнів. З 9 лютого для вільного переміщення дитини через кордон не потрібна згода обидвох батьків.

Про це під час прес-конференції в медіа-центрі IPC-Херсон повідомив завідувач сектору Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України у Херсонській області Денис Чістіков.

“Щодо історії цих змін. Однією з причин є полегшення перетину кордону для родин політв’язнів. У дітей, чиї батьки переслідуються та зараз перебувають в російських тюрмах, є також потреба на вільне пересування. Тому, за новими правилами, діти можуть перетинати кордон з одним із членів своєї родини та отримувати необхідні послуги та допомогу в Херсонській області”, – зазначив Чістіков.

Також з 9 лютого дитина з Криму буде мати право на вільний перетин кордону, якщо навіть один з її батьків є громадянином РФ. Це прискорить процес реінтеграції тимчасово окупованих територій та спростить доступ до необхідних послуг громадянами України, що мешкають на території АРК.

Подробиці змін порядку перетину кордону з Кримом дізнайтесь з відео за посиланням.

Новина російською.