Рівень злочинності на Херсонщині один з найвищих по Україні

06 Лютого 2020, 11:51

Фото IPC-Херсон

На кінець 2019-го року на 10 тисяч населення в Херсонській області нараховується 151,3 порушення закону. В середньому по Україні цей показник складає 105,7.
Про це під час прес-конференції кореспондентам IPC-Херсон розповів прокурор Херсонської обласної прокуратури Ігор Івченко.

“Основною проблемою є ріст злочинності в молодіжному середовищі  на територіях Дніпровського району в місті Херсон, а також Білозерського, Генічеського, Бериславського, Високопільського та Скадовського районів області. Також більшою в порівнянні з усією Україною є кількість навмисних вбивств.
На 10 тисяч населення в області минулого року скоєно 151,3 злочину, в той час, коли по всій території України цей показник в середньому 105,7. Проблемою для області залишаються злочини в лісовому хазяйстві, браконьєрство та торгівля людьми”- зазначив Івченко.

За даними прокурора найбільш криміногенними районами Херсонської області є Горностаївський, Іванівський та Нижньосірогозький райони. Тут на 10 тисяч населення скоєно відповідно 164, 175 та 176 злочинів. Та лідером в цьому антирейтингу є Рогачинський район. Тут на кожні 10 тисяч населення скоюється в середньому по 186 злочинів на рік.

Нагадаємо, що співробітники Служби безпеки України у співпраці з Офісом генпрокурора затримали колишнього помічника нардепа за підозрою у керівництві злочинною організацією. Ця особа проходить як підозрюваний у справі Катерини Гандзюк. Подробиці у матеріалі. 

Читати новину російською.