На Херсонщині прикордонники посилюють контроль за дотриманням режиму

22 Лютого 2020, 12:19

Фото ДПСУ

З початку року, прикордонники Херсонського загону зафіксували 70 випадків порушення громадянами встановлених режимних правил в межах контрольованих прикордонних районах Херсонської області. Здебільшого, громадяни порушують порядок виходу маломірних плавзасобів та перебувають у контрольованому прикордонному районі без документів.

Про це кореспондентам IPC-Херсон розповів прес-секретар Херсонського прикордонного загону Іван Шевцов.

“З метою запобігання порушень законодавства України з прикордонних питань, підрозділи Херсонського загону спільно з мобільними групами, які прибули з інших регіонів, посилюють контроль за дотриманням режиму у контрольованих прикордонних районах.

Нагадуємо, що прикордонний режим в Херсонській області встановлено в Генічеському, Голопристанському, Каланчацькому, Скадовському, Новотроїцькому та Чаплинському районах. Громадяни України в’їжджають у прикордонну смугу та контрольований прикордонний район, перебувають, проживають або пересуваються в їх межах на підставі документів, що посвідчують особу.

Іноземці та особи без громадянства в’їжджають у прикордонну смугу та контрольований прикордонний район, перебувають та пересуваються в їх межах на підставі документів, що посвідчують особу та підтверджують законність перебування на території України.
На вимогу прикордонників, в межах контрольованих прикордонних районів, водії зобов’язані зупинятись та надати для перевірки реєстраційний документ на транспортний засіб, дати можливість оглянути транспортний засіб і перевірити номери його агрегатів”,-зазначив Шевцов. 

За порушення прикордонного режиму у відповідності до статті 202 КУпАП передбачена адміністративна відповідальність у вигляді накладення штрафу на громадян від семи до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а на посадових осіб – від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, що співробітники Служби безпеки України в Каланчацькому районі Херсонської області поблизу Північно-Кримського каналу виявили схрон. Читати докладніше. 

Читати новину російською.