На Херсонщині кількість вакантних робочих місці має збільшитись удвічі

03 Лютого 2020, 12:26

Фото IPC-Херсон

У 2020-му, за підрахунками обласної Служби зайнятості, Херсонщина потребуватиме  понад 5 тисяч нових працівників, що є найвищим показником за минулі роки.

Про це під час селекторної наради в ХОДА кореспондентам IPC-Херсон розповів Директор Херсонського обласного центру зайнятості Євген Єрашов.

За нашими розрахунками ринок праці області буде змінюватись як в кількісному, так і в якісному відношенні. Перш за все кількість вакантних робочих місць, за нашими прогнозами, буде збільшено у два рази. Лишеза рахунок інвестиційних програм, які залучені в область, ми маємо отримати 1800 нових вакансій сезонного характеру та 1900 постійного. Ці показники значно перевищують торішні,”– зазначив Єрашов.

Для моніторингу процесів на ринку праці в Херсонській області до 1-го березня планується створити Банк праці, що буде контролювати потребу в робочій силі.

Нагадаємо, що в Херсонській обласній державній адміністрації вважають, що наша область багата цілою низкою корисних копалин, видобуток яких ми могли би збільшити завдяки залученню інвестицій. Подробиці читайте тут. 

Новина російською.