Від взаємодії ОТГ з податковою службою залежить наповнення обласного бюджету – Клим

21 Січня 2020, 11:19

Фото ХОДА

У минулому році до місцевого бюджету Херсонської області надійшло 4,9 млрд грн, що на 638 млн грн перевищує показник 2018 року.

Про це кореспондентів IPC-Херсон поінформував Ігор Клим, заступник начальника ГУ Державної податкової служби у Херсонській області, АР Крим та м. Севастополі. 

” Понад 60% питомої ваги займає податок з доходів фізичних осіб. У 2019 році податки надійшли у сумі 3,1 млрд грн, це на 500 млн грн більше, ніж у 2018 році.Суттєво наповнює обласний бюджет податок на землю. За минулий рік надходження склали 628 млн грн. Зокрема, в Кочубеївській ОТГ показники податку на землю зросли на 177%, у Любимівській – на 175%, у Мирненській – на 174%.

Тож реформа децентралізації на місцях дала ресурс, відповідальність і повноваження. І саме від зацікавленості керівників органів місцевої влади, зокрема ОТГ, та їх взаємодії з податковою службою залежить наповнення і виконання обласного бюджету.” – розповів Клим.

Ігор Клим також зазначив, що серед умов зростання земельного податку – оформлення орендних відносин на земельні ділянки, які використовуються без належних правовстановлюючих документів, та перегляд діючих договорів оренди, своєчасне оновлення нормативно-грошової оцінки.

Нагадаємо, що у п’яти районах Херсонщини ще не створили жодної об’єднаної територіальної громади. Подробиці читайте за посиланням.

Читати новину російською.