В Херсоні адвокат УГСПЛ вчив журналістів гуманітарному праву.

14 Грудня 2019, 13:02

На базі прес-центру IPC-Херсон відбувся тренінг-семінар, організований ГО Інформаційний прес-центр разом З Українською Гельсинською спілкою з прав людини. Юрист УГСПЛ, Максим Тимочко, ознайомив журналістів з основами міжнародного гуманітарного права, навчив розрізняти види збройних конфліктів та визначати статус їх учасників, проінформував про специфіку збору інформації про воєнні злочини та злочини проти людяності.
“Я насправді під час тренінгу зрозуміла, що не так багато знаю про міжнародну судову систему,  розповіла нашим кореспондентам журналіст та громадська активістка Євгенія Вірліч зокрема кейс по міжнародному трибуналу в Гаазі був для мене новиною. Після цього заходу моя обізнаність в цих питанням підвищилась у рази”.
“Для мене, як для журналіста, дана тема є дуже важливою, але до цього часу я не міг знайти спеціаліста, котрий міг мені докладно її “розкласти”. – відповідаючи на питання про результати тренінгу розповів Тарас Бузак. – Україна фактично знаходиться у стані війни з дуже сильним ворогом, тому саме міжнародні судові структури мають допомогти нашій країні віднайти свою правду. До того ж — юридичний лікбез може суттєво допомогти мені в моїй  подальшій професійній діяльності. “
Після Херсона, Максим Тимочко проведе аналогічну зустріч з журналістами у прикордонному Генічеську, де теми міжнародного гуманітарного права та воєнних злочинів є ще більш актуальними через близькість кордону з анексованим Кримом.