У Херсоні низький рівень готовності житлових будинків до опалювального сезону – ХОДА

25 Вересня 2019, 14:48

На Херсонщині наразі технічна готовність об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери області до опалювального сезону становить у середньому 90%.

Централізованим постачанням в області забезпечуються 1267 будинків в містах Олешки, Херсон, Каховка, Гола Пристань. Готовність будинків до централізованого опалення на 15 вересня складає у середньому 60%.

Низький рівень готовності відмічається по місту Херсон. Про це 25 вересня на колегії ОДА повідомив заступник директора Департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу ОДА Віктор Рассолов, передає «ІРС-Херсон».

«Низький рівень готовності відмічається тільки по місту Херсон. В основному низький рівень готовності житлових  будинків ОСББ, ЖБК до початку опалювального сезону склався через відсутність сприяння об’єднанням у вирішенні проблемних питань у ході підготовки та відсутність належного контролю за ходом підготовки цих будинків з боку Херсонського міськвиконкому», – повідомив Рассолов.

За його словами, викликає занепокоєння підготовка теплових мереж «старої» частини міста Херсона до опалювального сезону 2019-2020 року.

При цьому перший заступник Херсонського міського голови Ігор Козаков зазначив на колегії , що з 365-ти абонентів вже розглянута 101 заява щодо відключення від централізованого опалювання й переходу на індивідуальне. За його словами, ще цього сезону житлові будинки «старої» частини міста будуть опалюватися по старій схемі, тобто теплоносій буде подаватися АТ «Херсонська ТЕЦ», а вже на 2020 рік розглядатимуться варіанти теплопостачання за іншими схемами із залученням грантів та коштів Державного фонду регіонального розвитку.

Нагадаємо, 9 серпня на позачерговій сесії Херсонської обласної ради депутати надали попередню згоду прийняти до комунальної власності майно “Херсонської ТЕЦ”, але без боргів.