Депутати дали згоду прийняти до комунальної власності майно “Херсонської ТЕЦ”

09 Серпня 2019, 13:49

Фото tec.ks.ua

9 серпня на позачерговій сесії Херсонської обласної ради депутати надали попередню згоду прийняти до комунальної власності майно “Херсонської ТЕЦ”, але без боргів.

За таке рішення на засіданні проголосували 33 народні обранці із 45 присутніх, повідомляє медіа-центр “ІРС-Херсон”.

У ньому йдеться про те, що Херсонська обласна рада надає згоду на безоплатну передачу із державної до спільної власності територіальних громад області цілісного майнового комплексу АТ «Херсонська ТЕЦ» без боргів підприємства.

За словами голови облради Владислава Мангера, раніше було звернення Фонду держмайна України з приводу ТЕЦ з пропозицією взяти у власність не майно ТЕЦ, а 99% акцій.

“Ми вивчили це питання. У цього підприємства більше 600 мільйонів гривень боргу, які неможливо стягнути зараз, бо товариство внесено Кабміном у перелік об’єктів, які йдуть на приватизацію. Якщо ми приймаємо до комунальної власності акції, то, по закінченню строку дії постанови Кабміна, а це орієнтовно січень наступного року, до нас як до власника звернуться кредитори, щоб стягнути борги. Ми не маємо права ставити під удар громаду”, – повідомив Мангер.

Не всі депутати погодилися з таким рішенням, бо переконані, що ТЕЦ має опікуватися Херсонська міська рада, адже це теплопостачальне підприємство є основним джерелом тепла для більшої частини споживачів теплової енергії міста Херсона.