Осінній призов на Херсонщині: на строкову службу призвуть більше 700 чоловіків (відео)

17 Вересня 2019, 09:21

Восени 2019 року на Херсонщині на строкову службу призвуть більше 700 чоловіків, у обласному центрі  – більше 100.

Про це на прес-конференції у Херсоні повідомили Анатолій Корнієнко, перший заступник військового комісара військового комісаріату Херсонської області, та військовий комісар Херсона Олександр Зіньковський.

За словами Анатолія Корнієнка, планове завдання на строкову військову службу восени 2019-го року на Херсонщині – близько 710 чоловік с 10% резервом.

«Призиваються хлопці, які придатні до військової служби, які пройшли медичну комісію, готові до проходження служби за своїми морально-психологічними якостями, несудимі. На даний час проведено оповіщення», – зазначив перший заступник військового комісара Херсонської області.

У обласному центрі під час осіннього призову на строкову службу планують призвати 116 чоловік, повідомив військовий комісар Херсона Олександр Зіньковський.

За словами керівництва військкоматів Херсонщини, якщо призовник має право на відстрочку від служби через стан здоров’я, навчання або з інших поважних причин, то обов’язково її отримає.

Анатолій Корнієнко та Олександр Зіньковський наголосили: в зону операції Об’єднаних сил (ООС) строковики не направляються.

«Згідно рішення РНБО у 2014 році, в зону ООС строковики не направляються. Можливо цим питанням хтось маніпулює, але ні один строковик туди не направляться, тільки контрактники виконують завдання за призначенням», – підкреслив перший заступник військового комісара Херсонської області.

Осінній призов розпочнеться з жовтня і триватиме по грудень 2019 року.

Нагадаємо, весняний план-2019 по призову на строкову службу для Херсонського об’єднаного міського  військового комісаріату складав 167 чоловік. Плановим завданням для військового комісаріату Херсонської області було 725 чоловіків.

https://www.facebook.com/IPC.Kherson/videos/389341261987645/