Весняний призов у Херсоні: на строкову службу призвуть 167 чоловіків

06 Травня 2019, 15:41

Весняний план по призову на строкову службу для Херсонського об’єднаного міського  військового комісаріату складає 167 чоловік.

Про це на прес-конференції у медіа-центрі «ІРС-Херсон» повідомив військовий комісар Херсона Олександр Зіньковський.

«На протязі трьох місяців – квітень, травень та червень – буде здійснюватися відправка молодого поповнення до Збройних Сил та інших військових формувань. Готові до відправки наразі більше 60 чоловік, деякі відправлені вже в квітні», – повідомив Зіньковський.

За словами військового комісара Херсона, військовослужбовців строкової служби у направляють на безкоштовне навчання до учбових центрів ЗСУ, де вони набувають спеціальності, за якою і проходитимуть строкову службу у військових частинах Херсонської та інших областей.

Щодо проходження військової службу за контрактом, то як повідомив Олександр Зіньковський, з лютого цього року змінилося грошове забезпечення військовослужбовців – від 10 тис.грн. Крім того, відтепер при підписанні контракту військові отримують одноразову соціальну допомогу: солдати, рядові від 8 мінімальних прожиткових мінімумів, сержанти – від 9, а офіцери – від 10. Також передбачена часткова компенсація за оренду житла, якщо частина не забезпечує гуртожитком.