Миколаєнко: «Мені самому соромно їздити по нашим дорогам»

07 Травня 2019, 14:04

«Мені самому соромно їздити по нашим дорогам», – заявив медіа-центру «ІРС-Херсон» міський голова Херсона Володимир Миколаєнко, коментуючи візит до міської ради обурених станом доріг херсонських автомобілістів.

«Що стосується стану доріг, то мені самому соромно їздити по наших вулицях. Але що стосується меж тих коштів, мені здається, що Наталя Вікторівна  (Молнар, начальник відділу доріг – ред.) абсолютно ефективна. Я хотів би, щоб вона зустрілась у спокійній обстановці, дати їй тиждень, поспілкуватись, пояснити, і потім зібратись ще раз. Треба кардинально збільшувати фінансування ремонту доріг, але якщо у минулому році 50 мільйонів на мостоперехід, у цьому – величезна сума на ремонт ліфтів, щоб жоден ліфт не зупинився у нашому місті. А дитячі садочки? А школи? Сьогодні прийшли люди, для яких пріоритет – дороги. Завтра прийдуть люди,  які скажуть: дайте грошей на медичне обладнання. Вони також будуть праві», – прокоментував Миколаєнко.

Міський голова відповів і на заяви активістів відсторонити Миколаєнка з посади у разі невиконання їхніх вимог.

«Є процедура, яка передбачає це законом, вони мають на це право, я не хочу коментувати. Я ще раз кажу: мені самому соромно їздити по нашим дорогам», – сказав Миколаєнко.

Подробиці дивіться на відео.

Нагадаємо, 6 травня близько сотні обурених херсонських водіїв прийшли до мерії, щоб висловити міському голові своє невдоволення незадовільним станом доріг у місті. Автомобілісти подали звернення на ім’я міського голови Володимира Миколаєнка, що містить 7 вимог, серед яких — повний аудит ремонтних робіт доріг, створення перспективного плану розвитку та відставка начальника відділу доріг Херсона.  За невиконання 6 перших пунктів протестувальники в останньому погрожують відсторонити Миколаєнка від його обов’язків.