У Херсоні затримали чоловіка, що їздив центром міста на авто з російською символікою

18 Серпня 2023, 10:58

Співробітники поліції впіймали водія, що їздив центром міста на авто з наліпками у вигляді прапора Російської Федерації. Ним виявився житель Бериславського району, який заявив, що закрив триколором пошкодження на автівці.

Про це повідомили у Поліції Херсонської області.

«ЗАЗ-Ланос» працівники патрульної поліції помітили та зупинили на одній з вулиць Херсона. На автомобілі інспектори дійсно побачили наклеєні на бампері прапор та герб країни-агресора з надписом «ХерсонЪ». На місце події патрульні викликали слідчо-оперативну групу відділу поліції №1 (Дніпровський) Херсонського районного управління поліції. Також про подію повідомили співробітників Служби безпеки України”, – йдеться у повідомленні.
Правоохоронці зазначають, що за кермом авто перебував 73-річний житель села Тягинка Бериславського району. Водій пояснив, що пошкодив бампер і такими наліпками затулив подряпини. Правоохоронці провели огляд автомобіля та вилучили наліпки з прапором і гербом держави-агресора. Чоловіка доправили до відділу поліції для встановлення його особи та перевірки. Згодом чоловіка відпустили, попередивши, що у разі повторення своїх дій, він нестиме кримінальну відповідальність.
На ситуацію одразу відреагували у російських ЗМІ. Окупанти традиційно звинуватили херсонців у русофобії та ненависті до прихильників “русского міра”. Також росіяни зазначають, що тим, хто підтримує Росію, зараз в Херсоні за використання російської символіки можна отримати “фізичне зауваження” від місцевого населення.