Росіяни вкрили артилерійським вогнем пункт евакуації мирних жителів у Херсоні (Оновлюється)

08 Червня 2023, 13:32

Наслідки обстрілів Херсона російськими військами. 04.06.2023. Фото: скріншот з відео Херсонської ОВА, Facebook.

Як уже повідомлялось, у Херсоні триває евакуація жителів районів, що опинились у зоні підтоплення внаслідок підриву росіянами греблі Каховської ГЕС. Під час рятувальної операції російські військові обстріляли пункт евакуації.

Про це повідомив керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак у своєму Telegram-каналі.

“Триває евакуація людей, а в цей час росіяни обстрілюють Херсон.

Звичайні терористи”, – зазначив Єрмак.

На місці продовжують працювати рятувальні служби.

Інформація щодо постраждалих уточнюється і оновлюється.

UPD: Обстріл Херсона триває. Як повідомляє херсонський фіксатор іспанського телебачення Родіон Красновид, снаряди падають у затоплену Корабельну площу, передає видання “МОСТ”. Також повідомляється про нерозірваний снаряд у воді.

Наразі відомо про щонайменше трьох потерпілих: цивільну жінку, поліцейського та рятувальника. Усім надається необхідна допомога, повідомляє МВС України.

Начальник Херсонської МВА Роман Мрочко повідомляє про одного постраждалого внаслідок сьогоднішнього ворожого обстрілу – це цивільна особа.

Як повідомляє керівник пресофісу Херсонської ОВА Толоконніков, внаслідок обстрілу Херсона військами рф поранені жінка у центрі міста і двоє людей поблизу Корабельної площі, передає “Суспільне”.

МВС України повідомляє, що внаслідок сьогоднішнього обстрілу Корабельної площі постраждало дев’ятеро дорослих осіб. Інформація про загиблих наразі не надходила. Потерпілим надається медична допомога.

Серед поранених – двоє працівників ДСНС, лікар та волонтер з Німеччини, повідомляє голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.